Over ons

De start van Bakkerij Van Namen

Bakkerij van Namen wordt gerund door mij, Patrick van Namen, woonachtig in Zaltbommel. Ik heb jarenlang ervaring opgedaan als bakker en leidinggevende in deze branche. Daarnaast ben ik vanuit huis veel ambachtelijk gaan bakken in een simpel oventje en klein rijskastje. De reacties waren keer op keer lovend. Daar haalde ik zoveel voldoening uit, dat vanuit deze passie de droom ontstond om een eigen bakkerij te beginnen.

Op donderdag 9 september was het dan eindelijk zover! Bakkerij Van Namen opende zijn deuren op de Schans 5 in Zaltbommel. Een pand dat we van boven naar beneden hebben gestript om zo een open bakkerij te creëren en u te laten zien wat het ambacht nu echt inhoudt.

Bakkerij van namen - Patrick van Namen

Het specialisme van Van Namen

Bakkerij Van Namen is gespecialiseerd in Desembrood. Hier wordt niets kunstmatigs aan toegevoegd en de bereidingstijd is daarom ook maar liefst minimaal 12 uur. Deze broodsoort wordt gemaakt van vloeibare desem, zeezout, bloem en water.

U kunt natuurlijk ook voor andere lekkere broodsoorten terecht in onze bakkerij, maar we laten u graag kennismaken met ons overheerlijke desembrood.

Desembrood

Wat is desembrood?

Desembrood bestaat al heel lang. Sterker nog: tot aan de 19de eeuw werd er alleen maar brood met desem gebakken. Gist als rijsmiddel werd pas later ontdekt. Maar wat is desembrood eigenlijk? Desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met desem als rijsmiddel. Er is een wezenlijk verschil tussen desem en gist.

Wat zijn de ingrediënten van desembrood?

Naast desem bestaat een desembrood, net als ander brood, uit (volkoren)meel of bloem, water en zeezout. Hieraan kan de bakker natuurlijk nog extra ingrediënten toevoegen als noten, zaden en/of vruchten.

Desem assortiment.

In onze winkel is elke dag allerlei soorten desembrood verkrijgbaar.

Desembroden

Naast broden vindt u ook andere soorten brood zoals krentenbollen, broodjes en suikerbrood in ons assortiment. Heeft u wat te vieren? Dan kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor gebak, koekjes of hartige snacks.

Passie voor het vak

“Ik wil mensen het echte ambacht laten proeven dat je bij veel bakkerijen juist ziet verdwijnen. Geen poeders en broodverbetermiddelen. Bij Van Namen proef je kwaliteit en kies je voor echte smaakbeleving.”

Patrick van Namen